Slevy pro Vás ZDE.

Kuře na paprice

21. května 2015 v 16:43 |  -Recepty
Venku je dost hnusně a já nemám co dělat, takže jsem dopsala recept na omáčku: Kuře na paprice. Měla jsem doma bešamelový základ, tak jsem ho chtěla zkusit, bohužel je úplně naprd a omáčka vůbec nezhoustla. Lepší je dát do vody místo toho smetanu, ta udělá omáčku i světlejší.
Nafotila jsem i přesný postup, který najdete v celém článku.

Co budeme potřebovat:
-cibule
-sůl
-červená paprika
-kuřecí maso
-olej
-Bešamelový základ (nebo smetana)
-knedlík


Postup:
1.) Na oleji si osmahneme nakrájenou cibulku a připravíme si vodu do nějaké nádoby.

2.) Cibulku poprášíme červenou paprikou, rychle promícháme a okamžitě musíme zalít připravenou vodou, jinak by nám paprika zhořkla.

3.) Do vody přidáme osolené maso, zakryjeme pokličkou a necháme vařit. Až bude maso měkké a uvařené vyndáme ho.

4.) Vodu s cibulí přecedíme a dáme znovu vařit.

5.) Do vody přidáme bešamelový základ (nebo smetanu), já ho použila poprvé v životě. Bohužel mi omáčka nezhoustla, takže jsem musela zahušťovat ještě moukou.

6.) Povaříme a mezitím si obereme maso, které přidáme do omáčky a máme hotovo. Můžete si dát omáčku s knedlíkem nebo s těstovinami.

Sice první den byla tekutější, ale na chuť moc dobrá. Druhý den byla hustější a pořád chutnala moc dobře.
Doporučuji koupit místo bešamelového základu klasickou smetanu, která se dává do omáček.


UŽ NIKDY NEKOUPÍM BEŠAMELOVÝ ZÁKLAD a Vám ho nedoporučuji. Byla jsem vážně zklamaná a naštvaná, protože bešamelový základ vypadal hutně, tak jsem si myslela, že omáčku krásně zahustí a ono prd.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 werangummi werangummi | Web | 21. května 2015 v 17:07 | Reagovat

To je super recept, kuře na paprice mám ráda:)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. května 2015 v 17:14 | Reagovat

To miluji! :-)

3 Veronica Mathers. Veronica Mathers. | Web | 21. května 2015 v 18:41 | Reagovat

to zbožňuju, už se těším, až budeme s přítelem bydlet spolu, už se to blíží =D konečně se prokážou mé kuchařské schopnosti

4 Beatricia Beatricia | Web | 21. května 2015 v 18:46 | Reagovat

To je moje oblíbené jídlo. Ještě místo čisté vody dám vývar ze slepičího bujonu. ☼☼☼

5 Kia Kia | Web | 22. května 2015 v 5:27 | Reagovat

Díky za typ :)

6 Nexi Nexi | Web | 22. května 2015 v 11:58 | Reagovat

taky jsem teď nedávno dělala :) nikdy jsem nepoužila bešamelový základ, tak díky za upozornění, že ho ani nemám používat :)

7 Anette Anette | Web | 22. května 2015 v 14:35 | Reagovat

vypadá to velmi chutně :) díky za tip a recept ♥ mám ráda kuře na paprice :)

8 Pita Pita | Web | 22. května 2015 v 14:54 | Reagovat

Jee, zrovna nedávno jsme kuře na paprice měli:)

9 Vall Vall | Web | 22. května 2015 v 19:44 | Reagovat

Já nemám moc ráda kuře/slepici na paprice. Moje babička toto jídlo naopak miluje.
I tak je ale fajn, že jsi postup nafotila :)
Moje babička asi Bešamelový základ
nepoužívá, nevím :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama