Slevy pro Vás ZDE.

-Knihy recenze

Zasnoubená se smrtí - Jana Vrzalová

1. července 2018 v 11:19
Krásný čtvrtek přeji.
Už jsem skoro ve fázi, kdy si začínám zvykat na nový režim, kvůli nové práci. Jsem v nové práci zatím spokojená, ale jsem v ní jen měsíc, takže kdo ví, co bude za třeba tři měsíce.
Proto jsem nic nestíhala a na čtení jsem neměla ani pomyšlení. Teď se to snad změní a najedu na svůj klasický režim, kdy budu hodně číst a pracovat na recenzích.
Dneska tu pro Vás mám konečně recenzi na knihu ZASNOUBENÁ SE SMRTÍ od autorky Jany Vrzalové, kterou mám z KNIHCENTRUM.CZ.
Když kniha vyšla, bylo jasné, že ji budu chtít, jelikož tyto biografie moc ráda čtu. Hlavně si kupuji biografie o lidech, kteří nějakým způsobem působili ve válce (ať už ze strany dobra, tak i ze strany zla).
V celém článku najdete anotaci knihy i mou recenzi.

Chlapec, který přežil pochod smrti - Pavel Taussig

13. června 2018 v 18:59
Polovina týdne je za námi a já už se těším na víkend. Snad bude hezky. Doufám, že máte také nějaké skvělé plány, jelikož by byla škoda sedět doma.
Dneska tu pro Vás mám recenzi na knihu CHLAPEC, KTERÝ PŘEŽIL POCHOD SMRTI od autora Pavel Taussig z nakladatelství GRADA. Takové knihy na téma holocaust, koncentrační tábory, židi atd.. čtu hodně často a velmi ráda, jelikož se o této době ráda dozvídám nové věci. Nejraději mám deníkové záznamy, jelikož mám ráda autentické příběhy, tedy události podle skutečnosti, které opravdu někdo prožil.
Musím pochválit celkový design knihy. Je to tenká a maličká kniha, která má měkký hardback. Nevím, jak se tomu říká, ale je to tvrdý paperback. Velmi příjemná vroubkovaná obálka s hezkou titulkou, která nám napovídá, že se opravdu bude jednat o deníkový záznam.
No a jak se mi kniha nakonec líbila? To se dozvíte v celém článku, kde najdete anotaci i mou recenzi.

Manuál pro milovníka kávy - Jessica Easto

3. června 2018 v 19:48
Opět dobrý večer!
Poslední volný den a zítra do práce. Týden bude asi zajímavý.
Dneska jsem se ráno pustila do recenze, ale dokončila jsem ji až teď. Byla jsem totiž na obědě u rodičů, a pak jsem uklízela a lenošila.
MANUÁL PRO MILOVNÍKA KÁVY od Jessica Easto a od nakladatelství Grada. Já i přítel milujeme kávu, takže je toto kniha přímo pro nás. Děláme si espresso z kvalitní zrnkové kávy a doma si ji sami umeleme v mlýnku.
Od této knihy jsem očekávala různé rady a typy na dobrou kávu.
Pokud chcete vědět, co je v knize a zda je to dobrá kniha, tak se mrkněte do celého článku. Dole najedete celkové hodnocení.

Do posledního dechu - R. Bryndza

24. dubna 2018 v 13:14
Krásné úterý!
Já jsem fakt hrozná, nemám vůbec čas na blog. Poslední dobou neustále pracuji, a když mám čas, tak si lehnu k omalovánce a na blog se vykašlu. Musím si vymezit nějaký čas vyloženě na blog, abych stíhala naplánované články. Vede se mi o něco lépe, snažím se udělat se šťastnější, ale potrvá to.
Dneska bych Vám ráda ukázala novou knihu od Roberta Bryndzy. Je to čtvrtý díl od knihy Dívka v ledu. Čtvrtý díl DO POSLEDNÍHO DECHU, byl opět bomba. Na konci knihy Robert píše doufám, že se Vám poslední případ Eriky líbil...tak si myslím, že je to asi poslední díl z této sérii, ale nezlobila bych se, kdyby napsal Robert další.
O čem byl tento díl? Jak se mi líbil? Mrkněte do celého článku, tam se vše dozvíte.

Bojovnice - Lesley Pearse

8. dubna 2018 v 10:25
Krásnou neděli přeji.
Včera bylo tak krásně, že jsem byla celý den pryč. Dneska je zataženo, takže jsem si udělala kávu a budu pracovat, abych toho zítra v práci neměla tolik.
Minulý rok jsem si dávala na knižní wishlist knihu od Lesley Pearse BOJOVNICE. Je to třetí díl ze série Belle. První díl se jmenoval SPOLEČNICE a druhý díl NEZLOMNÁ. Na obě knihy jsem psala recenzi, pokud Vás díly zajímají, tak můžete kliknout na název dílu a ten Vás převede na recenzi.
Obě knihy se mi moc líbily, takže jsem se na třetí díl opravdu těšila. Nikdy jsem se netěšila na knihu, tak jako na tuto. Bojovnice má opět kolem 500 stran, takže bichlička, ale jelikož Lesley Pearse píše naprosto parádně, tak je 500 stran vážně skoro nic.
Jaký byl třetí díl? Byl také tak skvělý jako předchozí dva díly?
Mrkněte se do celého článku, v recenzi se to dozvíte.

Říše bouří - Sarah J. Maas

8. února 2018 v 18:09
Krásný večer všem.
Zítra pátek, konečně že? Doufám, že máte nějaké plány na víkend.
Už mě nebaví ta nehorázná zima, u nás neustále mrzne. Mráz mi sice tolik nevadí, ale už je načase, abych mohla vytáhnout jarní boty a bundy.
Konečně tu mám slibovanou recenzi na pátý díl Říše bouří ze série Skleněný trůn od autorky Sarah J. Maas. Opět je to velká bichle. Řekla bych, že je pátý díl o něco tlustší než čtvrtý, ale to mě neodradilo a četla jsem každý večer pár kapitol, protože přes den jsem neměla čas. Musím říct, že je to naprosto skvělý série a chtěla bych mít doma i omalovánky Skleněný trůn a povídky Krvavé ostří.
Znáte sérii Skleněný trůn? Já četla všechny díly, a jak se mi líbil tento pátý díl?

Královna stínů - Sarah J. Maas

24. ledna 2018 v 17:36
Krásný večer přeji.
Sníh u nás zmizel a jen prší. Škoda. Sníh se mi na ulicích moc líbil. Ještě by mohl, ale napadnout. Celý únor by mohl být sněhoví. Pak už by mohlo přijít jaro.
Dneska jsem měla celý den pro sebe. Uklidila jsem si, vybarvila jeden obrázek do soutěže a dokonce jsem dočetla jednu knihu, na kterou jsem rovnou napsala recenzi a Vy si ji můžete právě přečíst.
Konečně jsem dočetla čtvrtý díl Skleněného trůnu - KRÁLOVNA STÍNŮ od Sarah J. Maas, na který jsem se moc netěšila, jelikož byl pro mě třetí díl utrpením. Četla jsem na internetu, že je čtvrtý a pátý díl nejlepší, takže jsem dala čtvrtému dílu šanci a jaký byl?
To se dozvíte v celém článku.

Zimní muži - Jesper Bugge Kold

23. prosince 2017 v 12:54
Krásnou sobotu přeji.
Zítra je den D. Doufám, že vypnete všechnu elektroniku a budete se věnovat rodině, tak jako já.
Konečně tu mám pro Vás recenzi na knihu ZIMNÍ MUŽI od Jesper Bugge Kold. Mám ji doma už asi měsíc, nejprve jsem čtení knihy oddalovala, až přišel den, kdy jsem si přečetla pár stran a tak to pokračovalo několik dní. Knihu jsem tedy četla skoro 14 dní. Vůbec jsem neměla náladu na čtení, měla jsem jiné starosti. Neustálý stres mě donutil jen sedět a koukat na filmy.
Obálka knihy je zajímavá a téma také. Jaká kniha nakonec byla? To se dozvíte v celém článku, kde najdete jak anotaci, tak i mou recenzi.

Temné hlubiny - Robert Bryndza

27. listopadu 2017 v 18:23
Krásný pondělní večer,
jsem vcelku vyřízená, ale mám dobrou náladu a chystám se jít udělat nějakou dobrou večeři. Pak zalehnu k rozečtené knize a usnu snad jako miminko.
Dneska tu mám konečně recenzi na třetí díl detektivky od autora Robert Bryndza. Temné hlubiny...už ten název zní napínavě. Těšila jsem se na knihu vážně hodně a zhltla jsem ji během dvou večerů. Věděla jsem, že se bude číst velmi rychle, protože Bryndza píše takovým tím stylem, že se kniha čte skoro sama.
Jak se mi Temné hlubiny líbily? Jaký díl se mi líbí z těch tří, co vyšli nejvíc?
Mrkněte do celého článku, vše se tam dozvíte.

Žena z kajuty č. 10 - Ruth Ware

21. listopadu 2017 v 12:42
Krásný den přeji.
Dneska jsem doma a dělám velký úklid. Odpoledne se chystám asi na větší nákup a potřebuji zajít i do lékárny abych doplnila svojí domácí lékárničku.
Ráno než jsem vylezla z postele, tak jsem dočetla knihu, kterou jsem chtěla hned, jak vyšla, ale jak asi víte, tak si nekupuji knihy za plnou cenu. Proto ji mám až teď a to díky e-shopu MEGAKNIHY.CZ.
Jedná se o knihu ŽENA Z KAJUTY Č. 10 od Ruth Ware, což je druhá kniha, která u nás od ní vyšla. Její první kniha Všude kolem černý les mám na seznamu knih, které jednou chci mít doma.
Určitě je toto i tip na Vánoční dárek pro knihomola.
Teď už, ale k samotné knize. V celém článku si můžete přečíst anotaci i samotnou recenzi.

Lži století, které znají jen zasvěcení - Heiko Schrang

5. listopadu 2017 v 9:19
Krásné dopoledne přeji.
Neděle, poslední den volna a zítra začíná škola/práce...Vůbec se mi do práce nechce, protože vím, že budu mít tento týden peklo.
Dneska bych Vám ráda ukázala a doporučila knihu Lži století, které znají jen zasvěcení od Heiko Schrang. Četla jsem ji vážně hodně dlouho, protože jsem ji nečetla na jeden zátah. Kniha obsahuje různé kapitolky, které na sebe nenavazují, takže můžete knihu číst postupně, na přeskáčku, při čtení jiné knihy atd..Já jí četla sice postupně, ale za to jsem u ní četla několik knih, takže jsem tuto knihu četla skoro dva měsíce.
O čem kniha je? Bavila mě?
To se dozvíte v celém článku.

Ledová krev - Elly Blakeová

30. října 2017 v 18:56
Krásný pondělní večer přeji. Ještě dva dny a je listopad. Netěším se na zimu, bude zase každé ráno šílený mráz.

Před týdnem jsem dočetla skvělou fantasy knihu LEDOVÁ KREV od spisovatelky Elly Blake. A až teď jsem dokončila recenzi, protože nebyl čas, a když už nějaký byl, tak jsem četla a pekla. Doufám, že tato kniha ze série Ledová krev bude mít jen max. dvě knihy jako pokračování. Takže bych byla ráda za trilogii, nechci více dílů a ani žádné povídky ke knihám.
Fantasy mám velmi ráda, ale musím ho střídat s jinými žánry. Čtu, tak nějak všechno, jen erotika mě moc nebere a vyloženě historické těžké romány.
Teď už ke knize Ledová krev. Jaká je? Líbila se mi?
Mrkněte do celého článku, kde si můžete přečíst jak anotaci, tak i mou recenzi.

Tajemné cesty parfému - Cristina Caboni

27. října 2017 v 15:45
Krásný podzimní den přeji. Bohužel u nás celý den prší, ale to k podzimu patří.
Dneska bych Vám ráda ukázala knihu (novinku), kterou jsem přečetla během dvou dnů a není to jen tak ledajaká kniha. Sice je to klasický román pro ženy, ale obsahuje něco, co byste asi ani neřekli, že by mohla nějaká kniha obsahovat.
Kniha se jmenuje TAJEMNÉ CESTY PARFÉMŮ, kterou napsala Cristina Caboni a partnerem vydání je NOTINO.CZ, které můžete znát z mých recenzí, protože u nich dělám pravidelně objednávky.
Jaký je román? A co obsahuje zajímavé?
Mrkněte do celého článku.

Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda - David Michie

22. října 2017 v 18:21
Dobrý večer všem,
zítra mě čeká ráno peklo, ale snažím se myslet pozitivně, protože odpoledne mám nějaké skvělé plány. Tak doufám, že mi poledne uteče jako voda. Jak jste si užili víkend? Já dostudovala skvělou knihu PROČ JE BDĚLÁ POZORNOST LEPŠÍ NEŽ ČOKOLÁDA od David Michie. Na kterou jsem se těšila a doufala jsem, že mi pomůže s mým problémem. Samozřejmě čtení jen tak nepomůže, ale chtěla jsem hlavně nakopnout a obdržet nějaké rady, které by mi mohly pomoc.

Koukala jsem, že je velkým trendem psát knihy s motivačními slovy, převážně youtuberky vydávají takové knihy. Nechtěla jsem, ale knihu od nějaké 20ti leté holčiny, která si žije jako v bavlnce, proto jsem volila knihu od známého autora, který má plno zkušeností. Jinak pro informaci mám doma knihu Továrna na sny, je sice hezká, ale bohužel mi vůbec nic nedala, jen jsem se dozvěděla o bloggerce jak žila a žije.

Jaká byla, ale tato kniha? Dodala mi nějaké rady? Mrkněte do celého článku.

Černé lekníny - Michel Bussi

2. října 2017 v 18:32
Přeji krásný večer.
Konec pondělí je tu. Doufám, že v jste se měli ve škole či v práci dobře. Já mám zítra volno, protože mají Němci svátek. Budu odpočívat, a asi půjdu na jednu rozhlednu, protože jsem už dlouho nebyla na pořádné procházce.
Ještě než půjdu do sprchy, tak Vám sem dám recenzi na knihu ČERNÉ LEKNÍNY od spisovatele Michel Bussi. Jedná se o detektivku. Jak už jsem tu někdy psala, klasické detektivky nečtu, ale sem tak si nějakou tu moderní přečtu. Tato vypadala nadějně, tak jsem ráda, že jsem si ji díky KNIHCENTRUM mohla přečíst.

Určitě se mrkněte do celého článku, kde najdete jak anotaci, tak i recenzi.

Detox smoothies - Eliq Maranik

22. září 2017 v 16:38
Krásný večer, jsem vyřízená. Dneska jsem měla honičku, nic nestíhám a to jsem ještě nachcípaná. U nás v práci je každý nemocný a přesto chodí lidi práce, takže se pak nedivím, že vše chytnu, když mám teď imunitu na nic. Doufám, že se máte lépe a budete si dnes užívat. Já zalehnu, ať jsem fit na zítřek. U nás ve městě je skvělá akce, kam chci jít.
Ještě než zalehnu, tak bych Vám ráda ukázala knihu DETOX SMOTHIES od Eliq Maranik. Ano jsem trošku ujetá na knihy o smoothies. Mám jich doma už docela dost, a přesto budu kupovat další a další. Tato kniha je sice na hubnutí, ale já nehubnu, jím normálně a občas si dopřeji zdravou šťávu. Takže je jedno na co kniha je určená, důležité je, že obsahuje rady a recepty.
Určitě se mrkněte do celého článku, kde se o knize dozvíte více.

Moderní odšťavňování - Mimi Kirk

15. září 2017 v 11:52
Krásný den všem, snad máte také dobrou náladu jako já!

Konečně jsme si sedla k počítači s výbornou kávičkou a dokopala jsem se k tomu, abych Vám sem dala recenzi na naprosto úžasnou knihu MODERNÍ ODŠŤAVŇOVÁNÍ od Mimi Kirk. Není to jen kniha s recepty, jak možná asi od knihy čekáte, ale jedná se vyloženě o kompletního průvodce. Tedy já bych řekla, že je to spíše perfektní encyklopedie nejen o odšťavňování. Když mi kniha dorazila domů, Byla jsem naprosto překvapená, jaká kniha je. Nemohla jsem ji pustit z ruky, neustále jsem si ji prohlížela a otáčela jen tak strany, až jsem se večer pustila do čtení. Mám z ní obrovskou radost a neustále si ji prohlížím a zapisuji si do notesu, co mám více jíst či pít.

Mrkněte se do celého článku, kde se dozvíte o knize daleko více a taky najdete v článku i nějaké ty fotky.

Katakomby - Madeleine Rouxová

9. září 2017 v 20:10
Zdravím všechny!
Sobota je skoro za námi, já si ji užila docela dost. Byla jsem s kamarádem na jedné akci a odpoledne jsem byla nakupovat v Německu. Zítra bohužel do práce. Moc se mi nechce. Čeká mě náročný týden. Doufám, že alespoň také uteče jako víkend.
Ještě než půjdu uklízet a vařit, tak Vám sem dám recenzi na knihu KATAKOMBY od spisovatelky Madeleine Roux. Katakomby jsou třetím dílem série Asylum. Na tento díl jsem se těšila, protože jsem někde četla, že by to měl být nejlepší díl. Byla jsem fakt zvědavá, zda bude nejlepší. Obálka opět nezklamala a fotografie uvnitř také ne.

Byl tento díl opravdu nejlepší? Mrkněte do celého článku.

Jsem single a pomstím se - Tracy Bloom

25. srpna 2017 v 19:22
Dobrý večer,
ještě týden a začne škola. Řekla bych, že prázdniny utekly školákům fakt rychle. Já měla sice nějaké to volno, ale i to kratší volno uteklo jako voda. Celé prázdniny nad něčím přemýšlím, mám toho plnou hlavu, možná na to udělám článek, abyste mi třeba poradili.

Dneska tu pro Vás mám recenzi na knihu z levných knih. JSEM SINGLE A POMSTÍM SE od autorky Tracy Bloom. Jedná se o klasickou, jednoduchou, romantickou oddechovku. Na léto přímo ideální. Také knihy moc nečtu, ale jednou za čas proč ne.
Jak se mi kniha líbila? O čem kniha je? Mrkněte do celého článku.

Válka růží 1: Bouře - Conn Iggulden

12. srpna 2017 v 11:02
Krásný den,
včera celý den pršelo a to jsem byla na výletě. Takže jsme museli na poslední chvíli změnit plány a nakonec jsme byli půl dne v nákupáku. Kde jsme utráceli ve slevách. Měla jsem radost, protože nejezdíme tak často do nákupáků. Nakoupila jsem vcelku pěkné věci a zítra jedu zase na nákupy. Budou to poslední nákupy v tomto měsíci a na další pojedu zase až za půl roku. :-D
Včera jsem při zpáteční cestě dočetla jednu bichličku. Jedná se o novinku Válka růží 1. díl - Bouře od spisovatele Conn Iggulden. Je to klasický historický román. Nečtu takové knihy, ale už asi rok si říkám, že bych si ráda zkusila nějaký přečíst. Spisovatele doporučuje spoustu lidí a jelikož od něj vyšla nedávno tato novinka, tak jsem si řekla, že zkusím právě tuto knihu.

Obálka je nádherná, kniha obsahuje 500 stran a jaký byl obsah? To se dozvíte v celém článku.
 
 

Reklama