Slevy pro Vás ZDE.

-Knihy recenze

Zdravá střeva, zdravý život - Joachim B.Vollmer

Úterý v 18:29
Úterý skoro za námi. Dám si čaj a zalehnu k seriálu Panství Downton.
Všem přeji dobrou noc, ale jestli si chcete ještě něco málo počíst, tak tu mám konečně recenzi na knihu ZDRAVÁ STŘEVA, ZDRAVÝ ŽIVOT od úspěšného terapeuta Joachima Bernd Vollmera.
Pořídila jsem si ji, protože mám neustále problémy s nafouklým břichem, se zažíváním atd.. Jsem alergická na laktózu, ale i když se jí vyhýbám, tak mám pořád problémy, takže jsem si chtěla ještě něco počíst a doufala jsem, že najdu nové rady. Dvě rady jsem vážně našla, takže je zkusím a uvidím.

Jaká jinak kniha je? Mrkněte do celého článku.

Když Lenin přišel o mozek a Churchill obětoval ovci - Giles Milton

7. června 2017 v 19:58
Dobrý večer všem.
Půlku týdne máme za sebou a já už se těším na pátek, mám toho nějak po krk. Teď už všeho nechám a jdu si lehnout ke knize, kterou mám rozečtenou už asi 14 dní.
O víkendu jsem dočetla velmi zajímavou knihu, která nese vtipnější název KDYŽ LENIN PŘIŠEL O MOZEK A CHURCHILL OBĚTOVAL OVCI, kterou napsal Giles Milton.
Možná si říkáte, že už jste ji viděli, nejspíše jste viděli první díl, který jsem též recenzovala. Dole v článku si můžete prohlédnout obě obálky vedle sebe a napsala jsem i malé srovnání.

Jaký byl druhý díl? Mrkněte do celého článku.

Aztécká říše - Sean Callery

18. května 2017 v 14:19
Krásný čtvrtek přeji,
zítra pátek konečně. Mám toho zase všeho po krk. V sobotu se pojedu zase podívat na závody do vrchu. Po obědě čekáme kamarády, takže budu mít skvělý víkend. Minulý víkend jsem jenom četla a četla, naštěstí v přírodě na sluníčku. Miluji takové občasné víkendy.

Přečetla jsem i jednu knihu o historii, kterou Vám dneska představím. Jedná se o tenoučkou knihu, která je ze série Temné dějiny. Já mám díl AZTÉCKÁ ŘÍŠE a nejspíše si někdy pořídím i další díly, zaujaly mě převážně dva díly STAROVĚKÉ ŘECKO A STAROVĚKÝ ŘÍM. Jsou to sice velmi stručné knihy, ale jsou pěkné a najdu v nich to co důležité.

Pokud Vás zajímá jaká je kniha, tak se mrkněte do celého článku.

Temná hra paměti - Jack Lance

9. května 2017 v 17:58
Zdravím,
v práci nic moc. Doma už máme skoro vše hotové, už jen koupit nějaké drobnosti. Těším se na pátek, vzala jsem si dovču, musím na krev a udělám si pěkný den.
Dneska Vám sem dám jen recenzi na knihu Temná hra paměti od Jack Lance, je to kniha, kterou jsem ulovila v levných knihách.
Pokud máte rádi jednohubky na jeden večer, tak tato kniha je přesně taková. Jedná se o thriller, ve kterém hlavní hrdinka ztratí paměť.
Obálka je krásná, ale jaký je příběh? Mrkněte do celého článku.

Stále půlnoc - Denise Mina

20. dubna 2017 v 18:08
Zdravím, jak se máte?
Venku snad mrzne. V práci mrzne a doma teď taky mrznu. Ještě stále makáme, takže máme neustále otevřené okno. Teď mám až do večera klid, protože už pracují jen chlapi. Takže se vrhnu na recenzi a snad sepíšu ještě něco, abyste tu měli co číst.
Dneska Vás tedy seznámím s první knihou od autorky Denise Mina - Stále půlnoc. Doma mám ještě druhou knihu a chci určitě další její knihy, i když první díl byl, jaký byl.

Kniha STÁLE PŮLNOC by měla být detektivka, plno lidem se nelíbila, takže zda se líbila mně, to se dozvíte v celém článku.

Podivná hra - Zuzana Pospíšilová

10. dubna 2017 v 18:24
Dobrý večer,
právě večeřím a hlavně odpočívám. Jsem zmožená a utahaná. V práci chaos a v další práci totální chaos. Ještě, že už sedím a vychutnávám si přítelovo sladko-pálivou omáčku s rýží.
O víkendu jsem dočetla knihu Podivná hra od české autorky Zuzany Pospíšilové a hned jsem samozřejmě napsala hlavní část recenze, abych na nic nezapomněla. Je nejlepší hned po dočtení sepsat vše důležité, protože jak začnu číst další knihu, některé myšlenky se mi z hlavy vytratí, a pak už není recenze, tak dobrá.

Kniha má úžasnou obálku, vypadá tajemně a strašidelně. Díky ní mě kniha velmi zaujala, po dočtení anotace jsem ji musela mít a naštěstí jsem měla takové štěstí, že jsem knihu dostala od nakladatelství GRADA, moc děkuji za knihu a teď už se mrkněte do celého článku, kde se dozvíte, jaká kniha nakonec byla.

Hvězdy nad hlavou - Marissa Meyerová

3. dubna 2017 v 15:00
Zdravím!
Konečně doma z práce, dneska byl šílený den. Ještě nejsem pořádně vyléčená, ale musela jsem do práce a teď mě čeká spousta práce doma. Ještě musím přebrat korálky, které dávám pryč, mám toho dost, takže v rychlosti dopíšu úvod k této recenzi a jdu makat.
Jelikož jsem minulý týden dočetla knihu od Marissa Meyer - Hvězdy nad hlavou, tak jsem chtěla recenzi napsat, co nejdříve. Dokud ji mám v živé paměti. V knize jsou krátké povídky, které popisují, co bylo před či po nějakém příběhu ze série Měsíční kroniky.
Líbí se mi tento nápad, že po vydání nějaké sérii, napíše autorka ještě povídky, aby dokreslily příběh. Přijde mi to jako skvělé zpestření nakonec a pro milovníky nějaké té série, je to určitě úžasné doplnění.

Bible zelených smoothie - Kristina Miles

26. března 2017 v 17:39
Krásný podvečer všem, zítra pondělí áchjoo,
dneska bylo tak krásně, že jsem si udělala po dlouhé době zdravé smoothie a vzpomněla jsem si, že mám doma knihu, na kterou plánuji recenzi už asi měsíc.
Takže ji tu pro Vás mám a doufám, že někoho kniha zaujme, tak jako mě. Kniha je tenoučká, ale velmi užitečná a obsahuje plno různých receptů na smoothie.
BIBLE ZELENÝCH SMOOTHIE - Obsahuje rady a recepty na supervýživné nápoje, které Vám pomohou zhubnout a dodají Vám energii a duševní pohodu.
Já ji určitě nemám kvůli hubnutí, ale chci začíst jíst a pít zdravěji, hlavně kvůli problémům se zažíváním a trávení.
Jaká kniha je? To se dozvíte v celém článku.

Noční lov - Robert Bryndza

17. března 2017 v 20:48
Krásný večer přeji. Konečně pátek večer, budu mít pohodový večer a zítra jedu na celý den na výlet. Doufám, že si po cestě někde koupím jeany, protože je vážně akutně potřebuji.
Dneska tu mám pro Vás zase nějakou tu recenzi na knihu. Poslední dobou se více věnuji knihám, ale nebojte, co nejdříve tu bude recenze na hadříky.
Noční lov další případ Eriky Fosterové. První případ nese název Dívka v ledu, který byl naprosto skvělý. Autor Robert Bryndza..vážně skvělý autor a asi můj oblíbený spisovatel detektivek.

Včera jsem našla zajímavost o knize na fb u nakladatelství GRADA: "Noční lov je volně inspirován skutečným sériovým vrahem, který děsil obyvatele Londýna dlouhých dvacet let, než ho konečně chytili. Vloupával se v noci k lidem do domů… A když ho dopadli, zjistili jsme, že žil ve vedlejší ulici!"

Druhý díl byl lepší nebo horší? To se dozvíte v celém článku.

Tyrkysové oko - Lenka Chalupová

10. března 2017 v 17:40
Krásný páteční večer!
Dneska mám večer jen sama pro sebe. Dám si vínko a proberu si opět šatník, vyházím nějaké staré věci z kosmetiky, poklidím knihovnu atd..
Před chvilkou jsem dočetla knihu Tyrkysové oko, kterou jsem četla vážně dlouho a to jen proto, že mi moc nesedla. Kniha je od české autorky Lenky Chalupové, vůbec ji neznám, takže je toto má první kniha od ní. Kniha vypadala, že bude fajn, ale zdání klame.
Jak se mi líbila? Mrkněte do celého článku.

Winter - Marissa Meyerová

20. února 2017 v 19:41
Krásný večer všem,
ještě dnes jsem ležela v teplé posteli, takže jsem měla možnost dočíst knihu s názvem Winter. Je to poslední díl měsíční kroniky od autorky Marissa Meyer. Je to opravdu tlustá kniha, má nejtlustší kniha v knihovně. Obsahuje 770 stran. Takže mi dala dost zabrat, ale zvládla jsem ji přečíst během jednoho týdne, ale to bude tím, že jsem musela ležet v posteli se zánětem močáku. Jsem ráda, že mám doma všechny díly, ještě potřebuji tu její novou knihu s povídkami Hvězdy nad hlavou a budu úplně spokojená.

Jak se mi líbil závěr měsíční kroniky? Mrkněte do celého článku.

Dokonalost neznamená štěstí - the Beastess

17. února 2017 v 14:20
Pátek je tu. Doufám, že si budete užívat, protože mě čeká jen postel, čaj a filmy.

Delší dobu si říkám, že bych si ráda přečetla nějaké ty knihy ohledně sebepoznání. Četla jsem různá doporučení na různé knihy, ale stále nevím, kterou začít. Jelikož jsem měla možnost dostat knihu Dokonalost neznamená štěstí aneb Jak neztratit sám sebe od The Beastess, tak jsem si řekla, že si zkusím přečíst tuto a pak uvidím, zda mi to něco dá či nedá.

Knihu napsala Dita Šamánková, která byla 13 let psychiatrička zde v České republice. Ve své kariéře pokračovala ve Velké Británii. Minulý rok navázala spolupráci s Národním ústavem duševního zdraví.
Jelikož nejsem na duchovní věci či nějaké rady z náboženství, tak jsem se bála aby kniha nebyla vyloženě o duševním zdraví či nábožensky založená. Dala jsem knize šanci jen proto, že ji napsala psychiatrička a ta by snad měla mít rozumné "rady".

Jaká tedy byla? To se dozvíte v recenzi v celém článku.

Cress - Marissa Meyerová

15. února 2017 v 14:45
Dobrý den přeji,
dneska jsem to už nevydržela a zajela si k doktorce. Opět se mi rozšířil zánět močových cest, takže budu doma snad jen do neděle, abych mohla v pondělí do práce, ale chci se z toho dostat úplně, protože tu bolest nepřeji nikomu a hlavně je to velmi nepříjemné.
Včera jsem dočetla třetí díl Měsíční kroniky Cress. Četla jsem ho tři dny, je to pěkný bichle, ale čtvrtý díl je ještě tlustší, takže budu mít, co dělat.
Třetí díl opět nezklamal. Tato fantasy série je moje velmi oblíbená. Všem ji doporučuji, je to oddychové čtení, které vás zavede do jiného světa.

Nejkrásnější - Příběh Levany od Marissa Meyerové

7. února 2017 v 18:10
Dobrý večer mé milé čtenářky. Poslední dobou nespím, takže jsem si po práci normálně lehla a usnula jsem. Ještě bych spala, ale musím udělat večeři a chtěla jsem napsat nějaké články, aby blog nebyl zase neaktivní. Vrhla jsem se na recenzi knihy Nejkrásnější, která patří k sérii Měsíční kroniky.
Četla jsem první a druhý díl, třetí a čtvrtý díl jsem ještě nečetla, ale už je mám oba objednané. Moc se na ně těším, je to vážně skvělá oddychová série. Po náročném dni je skvělé začít se do "pohádky".
Tak a teď už k samotné knize Nejkrásnější - Příběh Levany od Marissa Meyerové.

Umrlčí cesta - Peter May

30. ledna 2017 v 20:49
Dobrý večer, nebo spíše dobrou noc?
Já už se chystám jít spát, doufám, že se mi to povede, poslední dobou spím nějak špatně. Dnešek byl vcelku fajn, v práci nic moc, ale od zítřka to bude pro mě velmi hektické.

O víkendu se mi podařilo dočíst knihu, kterou jsem měla na recenzi. Jedná se o knihu Umrlčí cesta od spisovatele Peter May, od něj jsem minulý rok četla knihu Útěk a musím říct, že se mi dost líbila a chtěla jsem si od spisovatele přečíst, co nejdříve další knihu.
Neprozradím Vám, jak se mi kniha líbila, protože to se dozvíte dole v článku.

Scarlet - Marissa Meyerová

23. ledna 2017 v 18:26
Krásný dobrý podvečer mé milé čtenářky!
Pondělí je skoro za námi, doufám, že jste měli hezké pondělí. Já ho měla fajn, doma jsem po práci udělala hodně práce, takže teď spokojeně ležím v pelechu a dočítám knihu Nejkrásnější od spisovatelky Marissa Meyer, která napsala i knihu, kterou Vám dnes představím. Kniha nese název Scarlet a je to druhý díl ze série Měsíční kronika.
Celý série mě totálně uchvátila a všem ji vřele doporučuji, i když já četla zatím jen dva první díly.

Jaký byl druhý díl? Mrkněte do celého článku.

Cinder - Marissa Meyerová

17. ledna 2017 v 16:14
Krásný mrazivý den.
Dneska Vám sem dám recenzi na knihu, první díl série Měsíční kronika - Cinder. První díl mám doma děsně dlouho, ale chtěla jsem si ho přečíst až budu mít domu i druhý, protože jsem slyšela, že je otevřený konec. Třetí a čtvrtý díl nemám. Sháněla jsem je na bazaru, ale nikde nic a včera je neměli ani na buxu. Takže ještě počkám na bazar a pak si je objednám někde na jiných e-shopech.
Teď už ke knize. Obálka je krásná a jsem ráda, že mají knihy z této série měkkou vazbu. Jaký je, ale obsah?

Dívka v ledu - Robert Bryndza

18. prosince 2016 v 10:59
Krásný den přeji, venku je opět ošklivě, ale mně to nevadí. Dnešek trávím v pelechu. Koukám na pohádky, mám zapálený YC vosk, už mi svítí stromeček a píšu články. Dneska prostě relaxuji, včera jsem si oslavu užila a ráno jsem pracovala. Takže si odpočinek zasloužím. Zítra mě čeká celý den v práci.
Dneska ráno jsem konečně dočetla knihu Dívka v ledu od spisovatele Robert Bryndza a rovnou jsem napsala recenzi, protože mám příběh v živé paměti. Musím říct, že je kniha celkově krásná a děj se mi moc líbil, sice je to detektivka, ale jednou za čas si nějaké to vyšetřování ráda přečtu.
Znáte knihu?

Svět podle Lu - Lucie Dolejší

12. prosince 2016 v 17:01
Krásný dobrý večer, dneska mám tak dobrou náladu, že se vrhám na recenzi na knihu, na kterou jsem se velmi těšila.
Určitě jste zaregistrovali, že plno youtuberů vydává knihu. Zatím mě zaujala jen jedna od nich, a to od youtuberky s kanálem Svět podle Lu. Lu sleduji vážně dlouho, ale nejsem její velký fanda, jen se mi líbí její rady a líčení. Její videa si pouštím spíše jako kulisu, ale když ukazuje něco zajímavého, běžím přes celý byt abych to viděla. Takže, když jsem se dozvěděla, že Lu vydá knihu, hned jsem věděla, že ji budu chtít. Měla jsem ji i ve wishlistu za listopad.

Samozřejmě ji mám doma a už ji mám dokonce přečtenou, takže Vám můžu říct, jaká kniha je a jestli je dobré si knihu pořídit. Nebo se spíše dozvíte, pro koho je kniha nejvhodnější.

Provedu - Martin X.

10. listopadu 2016 v 17:24
Přeji krásný podvečer!
Zítra konečně pátek, tento týden mi přijde nekonečný. O víkendu budu sice pracovat, ale nebudu muset nikam chodit, budu krásně v teple, budu popíjet dobrou kávu atd..
Konečně jsem dočetla před týdnem knihu PROVEDU!, vůbec jsem neměla chuť číst, takže mi trvalo fakt dlouho, než jsem Provedu! dočetla. Recenzi jsem hned po dočtení nenapsala, protože nebyl čas. Takže ji tu mám dneska. Doufám, že se máte skvěle, protože já nějak nestíhám, a jak je venku ošklivě, tak se mi i nic nechce.
V celém článku najdete jak anotaci, tak i samotnou recenzi.
 
 

Reklama