Slevy pro Vás ZDE.

-Knihy recenze

Noční lov - Robert Bryndza

17. března 2017 v 20:48
Krásný večer přeji. Konečně pátek večer, budu mít pohodový večer a zítra jedu na celý den na výlet. Doufám, že si po cestě někde koupím jeany, protože je vážně akutně potřebuji.
Dneska tu mám pro Vás zase nějakou tu recenzi na knihu. Poslední dobou se více věnuji knihám, ale nebojte, co nejdříve tu bude recenze na hadříky.
Noční lov další případ Eriky Fosterové. První případ nese název Dívka v ledu, který byl naprosto skvělý. Autor Robert Bryndza..vážně skvělý autor a asi můj oblíbený spisovatel detektivek.

Včera jsem našla zajímavost o knize na fb u nakladatelství GRADA: "Noční lov je volně inspirován skutečným sériovým vrahem, který děsil obyvatele Londýna dlouhých dvacet let, než ho konečně chytili. Vloupával se v noci k lidem do domů… A když ho dopadli, zjistili jsme, že žil ve vedlejší ulici!"

Druhý díl byl lepší nebo horší? To se dozvíte v celém článku.

Tyrkysové oko - Lenka Chalupová

10. března 2017 v 17:40
Krásný páteční večer!
Dneska mám večer jen sama pro sebe. Dám si vínko a proberu si opět šatník, vyházím nějaké staré věci z kosmetiky, poklidím knihovnu atd..
Před chvilkou jsem dočetla knihu Tyrkysové oko, kterou jsem četla vážně dlouho a to jen proto, že mi moc nesedla. Kniha je od české autorky Lenky Chalupové, vůbec ji neznám, takže je toto má první kniha od ní. Kniha vypadala, že bude fajn, ale zdání klame.
Jak se mi líbila? Mrkněte do celého článku.

Winter - Marissa Meyerová

20. února 2017 v 19:41
Krásný večer všem,
ještě dnes jsem ležela v teplé posteli, takže jsem měla možnost dočíst knihu s názvem Winter. Je to poslední díl měsíční kroniky od autorky Marissa Meyer. Je to opravdu tlustá kniha, má nejtlustší kniha v knihovně. Obsahuje 770 stran. Takže mi dala dost zabrat, ale zvládla jsem ji přečíst během jednoho týdne, ale to bude tím, že jsem musela ležet v posteli se zánětem močáku. Jsem ráda, že mám doma všechny díly, ještě potřebuji tu její novou knihu s povídkami Hvězdy nad hlavou a budu úplně spokojená.

Jak se mi líbil závěr měsíční kroniky? Mrkněte do celého článku.

Dokonalost neznamená štěstí - the Beastess

17. února 2017 v 14:20
Pátek je tu. Doufám, že si budete užívat, protože mě čeká jen postel, čaj a filmy.

Delší dobu si říkám, že bych si ráda přečetla nějaké ty knihy ohledně sebepoznání. Četla jsem různá doporučení na různé knihy, ale stále nevím, kterou začít. Jelikož jsem měla možnost dostat knihu Dokonalost neznamená štěstí aneb Jak neztratit sám sebe od The Beastess, tak jsem si řekla, že si zkusím přečíst tuto a pak uvidím, zda mi to něco dá či nedá.

Knihu napsala Dita Šamánková, která byla 13 let psychiatrička zde v České republice. Ve své kariéře pokračovala ve Velké Británii. Minulý rok navázala spolupráci s Národním ústavem duševního zdraví.
Jelikož nejsem na duchovní věci či nějaké rady z náboženství, tak jsem se bála aby kniha nebyla vyloženě o duševním zdraví či nábožensky založená. Dala jsem knize šanci jen proto, že ji napsala psychiatrička a ta by snad měla mít rozumné "rady".

Jaká tedy byla? To se dozvíte v recenzi v celém článku.

Cress - Marissa Meyerová

15. února 2017 v 14:45
Dobrý den přeji,
dneska jsem to už nevydržela a zajela si k doktorce. Opět se mi rozšířil zánět močových cest, takže budu doma snad jen do neděle, abych mohla v pondělí do práce, ale chci se z toho dostat úplně, protože tu bolest nepřeji nikomu a hlavně je to velmi nepříjemné.
Včera jsem dočetla třetí díl Měsíční kroniky Cress. Četla jsem ho tři dny, je to pěkný bichle, ale čtvrtý díl je ještě tlustší, takže budu mít, co dělat.
Třetí díl opět nezklamal. Tato fantasy série je moje velmi oblíbená. Všem ji doporučuji, je to oddychové čtení, které vás zavede do jiného světa.

Nejkrásnější - Příběh Levany od Marissa Meyerové

7. února 2017 v 18:10
Dobrý večer mé milé čtenářky. Poslední dobou nespím, takže jsem si po práci normálně lehla a usnula jsem. Ještě bych spala, ale musím udělat večeři a chtěla jsem napsat nějaké články, aby blog nebyl zase neaktivní. Vrhla jsem se na recenzi knihy Nejkrásnější, která patří k sérii Měsíční kroniky.
Četla jsem první a druhý díl, třetí a čtvrtý díl jsem ještě nečetla, ale už je mám oba objednané. Moc se na ně těším, je to vážně skvělá oddychová série. Po náročném dni je skvělé začít se do "pohádky".
Tak a teď už k samotné knize Nejkrásnější - Příběh Levany od Marissa Meyerové.

Umrlčí cesta - Peter May

30. ledna 2017 v 20:49
Dobrý večer, nebo spíše dobrou noc?
Já už se chystám jít spát, doufám, že se mi to povede, poslední dobou spím nějak špatně. Dnešek byl vcelku fajn, v práci nic moc, ale od zítřka to bude pro mě velmi hektické.

O víkendu se mi podařilo dočíst knihu, kterou jsem měla na recenzi. Jedná se o knihu Umrlčí cesta od spisovatele Peter May, od něj jsem minulý rok četla knihu Útěk a musím říct, že se mi dost líbila a chtěla jsem si od spisovatele přečíst, co nejdříve další knihu.
Neprozradím Vám, jak se mi kniha líbila, protože to se dozvíte dole v článku.

Scarlet - Marissa Meyerová

23. ledna 2017 v 18:26
Krásný dobrý podvečer mé milé čtenářky!
Pondělí je skoro za námi, doufám, že jste měli hezké pondělí. Já ho měla fajn, doma jsem po práci udělala hodně práce, takže teď spokojeně ležím v pelechu a dočítám knihu Nejkrásnější od spisovatelky Marissa Meyer, která napsala i knihu, kterou Vám dnes představím. Kniha nese název Scarlet a je to druhý díl ze série Měsíční kronika.
Celý série mě totálně uchvátila a všem ji vřele doporučuji, i když já četla zatím jen dva první díly.

Jaký byl druhý díl? Mrkněte do celého článku.

Cinder - Marissa Meyerová

17. ledna 2017 v 16:14
Krásný mrazivý den.
Dneska Vám sem dám recenzi na knihu, první díl série Měsíční kronika - Cinder. První díl mám doma děsně dlouho, ale chtěla jsem si ho přečíst až budu mít domu i druhý, protože jsem slyšela, že je otevřený konec. Třetí a čtvrtý díl nemám. Sháněla jsem je na bazaru, ale nikde nic a včera je neměli ani na buxu. Takže ještě počkám na bazar a pak si je objednám někde na jiných e-shopech.
Teď už ke knize. Obálka je krásná a jsem ráda, že mají knihy z této série měkkou vazbu. Jaký je, ale obsah?

Dívka v ledu - Robert Bryndza

18. prosince 2016 v 10:59
Krásný den přeji, venku je opět ošklivě, ale mně to nevadí. Dnešek trávím v pelechu. Koukám na pohádky, mám zapálený YC vosk, už mi svítí stromeček a píšu články. Dneska prostě relaxuji, včera jsem si oslavu užila a ráno jsem pracovala. Takže si odpočinek zasloužím. Zítra mě čeká celý den v práci.
Dneska ráno jsem konečně dočetla knihu Dívka v ledu od spisovatele Robert Bryndza a rovnou jsem napsala recenzi, protože mám příběh v živé paměti. Musím říct, že je kniha celkově krásná a děj se mi moc líbil, sice je to detektivka, ale jednou za čas si nějaké to vyšetřování ráda přečtu.
Znáte knihu?

Svět podle Lu - Lucie Dolejší

12. prosince 2016 v 17:01
Krásný dobrý večer, dneska mám tak dobrou náladu, že se vrhám na recenzi na knihu, na kterou jsem se velmi těšila.
Určitě jste zaregistrovali, že plno youtuberů vydává knihu. Zatím mě zaujala jen jedna od nich, a to od youtuberky s kanálem Svět podle Lu. Lu sleduji vážně dlouho, ale nejsem její velký fanda, jen se mi líbí její rady a líčení. Její videa si pouštím spíše jako kulisu, ale když ukazuje něco zajímavého, běžím přes celý byt abych to viděla. Takže, když jsem se dozvěděla, že Lu vydá knihu, hned jsem věděla, že ji budu chtít. Měla jsem ji i ve wishlistu za listopad.

Samozřejmě ji mám doma a už ji mám dokonce přečtenou, takže Vám můžu říct, jaká kniha je a jestli je dobré si knihu pořídit. Nebo se spíše dozvíte, pro koho je kniha nejvhodnější.

Provedu - Martin X.

10. listopadu 2016 v 17:24
Přeji krásný podvečer!
Zítra konečně pátek, tento týden mi přijde nekonečný. O víkendu budu sice pracovat, ale nebudu muset nikam chodit, budu krásně v teple, budu popíjet dobrou kávu atd..
Konečně jsem dočetla před týdnem knihu PROVEDU!, vůbec jsem neměla chuť číst, takže mi trvalo fakt dlouho, než jsem Provedu! dočetla. Recenzi jsem hned po dočtení nenapsala, protože nebyl čas. Takže ji tu mám dneska. Doufám, že se máte skvěle, protože já nějak nestíhám, a jak je venku ošklivě, tak se mi i nic nechce.
V celém článku najdete jak anotaci, tak i samotnou recenzi.

Dodělej tuhle knihu - Keri Smithová

6. listopadu 2016 v 9:07
Dobré ráno mé milé čtenářky.
Venku opět ošklivě. Včera jsem byla po dlouhé době na výletě. V rádiu říkali, že bude hezky, ale nakonec poprchávalo a jeden čas i pěkně pršelo. Naštěstí jsem dobrou náladu měla celý den, takže mi nějaká deštík nevadil. Byla jsem ve Varech, ochutnala jsem snad všechny prameny, ale bohužel bylo Vřídlo zavřené, opravují ho. Večer jsem unavená zalehla s knihou "Dodělej tuhle knihu" od autorky Keri Smithová, která vydala např. Destrukční deník, Tohle není kniha atd..
Destrukční deník jsem chtěla, ale nakonec jsem si ho nepořídila, protože vyšla kniha Dodělej tuhle knihu, která se mi zalíbila více, a to proto, že se musí postupovat po stránce, jelikož má kniha děj, takže se nesmí přeskakovat. Je důležité u knihy přemýšlet.
Jedná se totiž o vyřešení záhady, a to mě opravdu baví.

Sirotčinec slečny Peregrinové knihovna duší - Ransom Riggs

23. října 2016 v 18:08
Neděle nám končí. Doufám, že jste si odpočinuli a zítra vyrazíte do práce či školy tou pravou nohou.
Včera v noci jsem dopsala poslední recenzi na třetí díl Sirotčince. Poslední třetí díl se jmenuje KNIHOVNA DUŠÍ. Bavil mě více než předchozí, ale stejně mám nejraději první díl, protože teprve příběh začal, bylo to něco nového

Třetí díl je nejtlustší, ale měla jsem ho asi nejrychleji přečtený, protože mě zajímal konec celé trilogie. Jsem velmi zvědavá, jestli se natočí i druhý i třetí díl.
Recenze opět v celém článku.

Sirotčinec slečny Peregrinové podivné město - Ransom Riggs

19. října 2016 v 18:32
Krásný den přeji.
Dneska tu mám slibovanou recenzi na druhý díl Sirotčince. PODIVNÉ MĚSTO. Byla jsem velmi zvědavá, co autor vymyslel, protože první díl skončil tak dobře, že jsem se bála, aby ve druhém díle autor všechno nepokazil. Druhý díl jsem měla přečtený za jeden večer, protože jsem chtěla mít trilogii co nejrychleji za sebou a udělat si celkový obrázek na trilogii.

Druhý díl se mi moc nelíbil, abych pravdu řekla. Proč? To se dozvíte v celém článku.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - Ransom Riggs

15. října 2016 v 6:08
Zdravím.
Dneska konečně recenze na knihu SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI. Pokud sledujete můj instagram, tak asi víte, že jsem knihu zhltla velmi rychle, protože jsem měla jít za pár dnů do kina na film. Takže jsem chtěla mít nejprve přečtenou knihu, abych mohla porovnat, co je ve filmu špatně či navíc.
Hned po prvním dílu jsem si vzala na čtení druhý a pak hned třetí díl, takže se těšte na recenze, budu je sem dávat tak po pěti dnech.

Ale dneska tedy jen o prvním dílu, jak se mi líbil?

Nezlomná - Lesley Pearse

9. října 2016 v 17:57
Dobrý den přeji mé milé čtenářky!
Škoda, že už je neděle. Jelikož bylo o víkendu ošklivě, tak doufám, že jste si zalezli do pelíšku s nějakou pěknou knihou, Pokud ano, napište mi, co právě čtete.
Já v týdnu dočetla knihu NEZLOMNÁ od spisovatelky Lesley Pearse. Nezlomná je druhý díl Belle. První díl se jmenoval SPOLEČNICE. Jelikož mě první díl totálně dostal, tak jsem se nemohla druhého dílu dočkat.

Jaký byl druhý díl? Pokud Vás to zajímá mrkněte do celého článku.

Spolubydlící - John Lutz

12. září 2016 v 7:27
Už delší dobu jsem si chtěla přečíst nějakou knihu od autora John Lutz, ale nevěděla jsem přesně jakou, protože se mi líbí od něj hodně knih. Nakonec jsem si vybrala SPOLUBYDLÍCÍ, protože je to tenká kniha, a kdyby se mi kniha nelíbila, tak bych ji jednoduše dočetla, protože to není žádná bichlička. Má jen 210 stran, takže opravdu taková ta jednohubka.
Jinak jsem si knihu koupila na bux.cz, kde ji měli ve slevě za pouhých 62Kč. Takže nejen tenká kniha mě přiměla si ji koupit, ale i cena.

Jaká je kniha Spolubydlící? To se dozvíte v celém článku.

Nejšťastnější dívka na světě - Jessica Knollová

7. září 2016 v 7:22
Dobré ráno!
Dneska je den, kdy začíná má 14ti denní dovolená. I když jsem myslela, že se prospím, tak jsem byla před sedmou na nohách. Sedla jsem si s kávou k počítači a začala jsem psát nějaké recenze, abyste tu měli co číst, až budu na Krétě, což bude od 11tého. Každý den ráno, vyjde nový článek, tak se nemusíte bát, že tu bude nuda.

Dneska jsem se rozhodla dopsat recenzi na knihu NEJŠŤASTNĚJŠÍ DÍVKA NA SVĚTĚ od autorky JESSICA KNOLL. Je to její první kniha a já doufám, že někdy napíše další, protože se mi kniha docela líbila a myslím si, že další kniha by byla od ní daleko lepší.
Pokud máte rádi zajímavé příběhy, tak mrkněte do celého článku.

Útěk - Peter May

28. srpna 2016 v 9:01
Dobré ráno!
Máme tu neděli, áchjo. Vůbec se mi nechce do práce, budu tam sama, takže se bude den táhnout hrozně. Dneska mám v plánu pracovat a pak si užívat volna. Ještě než se vrhnu na tu kopu papírů, co tu mám, tak Vám představím knihu jménem Útěk, kterou napsal spisovatel Peter May a vydalo ji nakladatelství HOST.
O tomto spisovateli jsem četla snad jen samou chválu, proto jsem si chtěla zkusit přečíst alespoň jednu knihu od něj a vybrala jsem si novinku.
No a jaká byla? Mrkněte do celého článku.
 
 

Reklama