Slevy pro Vás ZDE.

-Knihy recenze

Buchenwald Peklo na kopečku - Flint Whitlock

14. srpna 2016 v 19:51
Krásný den přeji, včera jsem toho nakonec moc nepřečetla, protože jsem si pustila záhadným způsobem Harryho Pottera, takže jsem spíše koukala na film, ale dneska snad Krysaře dočtu, protože mě včera docela dost bavil. Co čtete momentálně Vy?

A dneska si dáme recenzi na knihu, na kterou jsem se hrozně moc těšila, jelikož je to třetí díl a já mám doma dva předchozí.
Jedná se o knihu Buchenwald peklo na kopečku, kterou napsal Flint Whitlock. Jak už asi víte, tak ráda čtu knihy na toto téma, protože si myslím, že by se na takovou událost nemělo zapomínat a já se ráda dozvídám nová fakta o tomto období.

Děti hněvu - Nela Rywiková

28. července 2016 v 12:22
Zdravím své milé čtenářky, koukám, že plno z Vás je někde u moře nebo na dovolené v ČR či na Slovensku. To je dobře, užívejte si, dokud můžete :-)

Dneska ráno jsem konečně dokončila recenzi na skvělou detektivku DĚTI HNĚVU od české autorky Nela Rywiková.
Detektivky moc nečtu, ale jednou za čas mám chuť přečíst si opravdu dobrou detektivku, kde se vyloženě něco vyšetřuje a zároveň je hodně napínavá.
Já tuto knihu určitě doporučit můžu, proč? Mrkněte do celého článku.

Muž jménem Ove - Fredrik Backman

6. července 2016 v 16:36
Krásný dobrý den, dneska to vypadá, že je pěkně, ale je docela chladno. Dneska jsem měla v plánu přijít domů, dopsat tuto recenzi a jen odpočívat. Bohužel jsem po práci jela koupit novou lednici, pak jsem uklízela a teď mám konečně chvilku na to, abych dopsala recenzi na bezvadnou knihu Muž jménem Ove od autora Fredrik Backman. Kupovala jsem ji na bazaru na databazeknih.cz a dorazila mi skoro nová kniha, z čehož jsem měla velkou radost.

Teď už konečně něco málo ke knize.

Dubnová čarodějka - Majgull Axelssonová

29. června 2016 v 18:22
Ahoj, včera mě blog.cz tak štval, že jsem vypla počítač a šla jsem spát, protože jsem se nechtěla nervovat s tím, že mi něco nešlo. Moje vina to nebyla, takže se tu zítra objeví nejspíš článek s recenzí, která už tu byla. Tak se prosím nedivte, že jste ji už viděli.

Teď už konečně něco pozitivního, dočetla jsem knihu, kterou jsem málem nedočetla a odložila. Jmenuje se DUBNOVÁ ČARODĚJKA a autorkou je Majgul Axelssonová. Kniha je vcelku dost tlustá, má přesně 500 stran. Bichličky mi nevadí, ale musí se mi téma líbit. Anotace se mi líbila, ale celkově kniha byla hodně zvláštní.
Líbila se mi? To se dozvíte v celém článku.

V podezření - Michael Robotham

20. června 2016 v 7:01
Dobré ráno! Doufám, že budete mít lepší pondělí než já.
Nenávidím pondělky, už aby byla středa, to nebudu muset být v práci tak dlouho.
Dneska jsem se rozhodla, že Vám sem dám recenzi na knihu, protože budou co nevidět prázdniny, tak abych Vám dala, co nejvíc typů na dobré knihy. V létě koukejte hodně číst, né že se budete jen tak poflakovat :-P
Kniha, na kterou si můžete přečíst v celém článku recenzi se jmenuje V PODEZŘENÍ a napsal ji Michael Robotham, od kterého mám doma knihu Řekni lituji a ta byla vážně perfektní, proto jsem chtěla jeho další knihy.
Znáte autora? Pokud né tak to je chyba, protože je vážně skvělý. Teď už k samotné knize.

Zdravá výživa pro celou rodinu - Martina Kasalová

16. června 2016 v 9:26
Dobré ráno, dneska jsem mohla spát déle. Bohužel mě vzbudila čičina, prý jí došlo žrádlo, takže potřebovala akutně nasypat, jakoby nemohla ještě hodinku počkat, ale nevadí, alespoň mrknu, co je nového na netu.
Ještě než začnu pokukovat různě po e-shopech, facebooku atd.. dám Vám sem menší recenzi na skvělou kuchařku ZDRAVÁ VÝŽIVA PRO CELOU RODINU od Martiny Kasalové. Zase jsem měla takovou tu chuť začít jíst zdravě, takže jsem si pořídila skvělou zdravou kuchařku od nakladatelství GRADA, která mi snad dopomůže k tomu, abych si občas uvařila něco zdravého.

S kuchařkou jsem vcelku spokojená, mrkněte do celého článku, kde se dozvíte, co v kuchařce je či není.

Přátelství navzdory Hitlerovi - J. Matyášová

11. června 2016 v 7:03
Krásné dobré ráno, vstává se hned lépe, když víte, že je dneska sobota a nic nemusíte, že?♥
Nevím, jak to bude o víkendu, protože chci být co nejdéle v přírodě, udělám si piknik, budu hledat poklady a snad se dostanu i někdy na deku s knihou. Vy si víkend užijte, co nejvíc :-)
Pro dnešek Vám sem dám recenzi na hodně zajímavou knihu PŘÁTELSTVÍ NAVZDORY HITLEROVI, jejíž autorkou je Judita Matyášová.

Společnice - Lesley Pearse

5. června 2016 v 20:06
Krásný dobrý večer, dneska bylo krásně. Byla jsem si koupit pár věcí a utratila jsem víc, než jsem chtěla, ale nevadí. Převážně jsem kupovala věci, které jsme s přítelem potřebovali do bytu. Nakupování jsme završili krásnou procházkou po lese a loukách.
A teď už k dnešnímu článku:
Konečně vyšla v České republice další kniha od autorky Lesley Pearse. Autorka napsala hodně knih, bohužel u nás jsou zatím jen dvě (Unesená a teď novinka Společnice). Unesenou jsem četla a kniha se mi hrozně moc líbila, takže jsem se těšila, až vyjde někdy další kniha od autorky. Nedávno vyšla právě Společnice a bylo jasné, že ji potřebuji.
Nějak jsem se nepodívala kolik má kniha stran, takže když mi dorazila domů, docela jsem se vyděsila, ale naštěstí se kniha četla, tak dobře, že jsem ji měla hodně rychle přečtenou.
A jak se mi nakonec kniha líbila? To se dozvíte v celém článku.

Antistresové omalovánky pro dospělé 3

28. května 2016 v 7:50
Dobré ráno,
včera se mi výlet docela vydařil. Nakonec jsem si přece jen koupila ty vysněné boty v deichmann, i když jsem zaplakala, protože nebyly levné a boty v deichmannu nejdou vůbec kvalitní, tak snad tyto moje vydrží, alespoň dvě sezóny.
Dneska Vám chci ukázat něco jiného než boty. Nakladatelství GRADA totiž nedávno vydalo další díl antistresových omalovánek pro dospělé. Už je to třetí díl a to bych nebyla já, kdybych si ho nepořídila. Asi bych neusla, kdybych věděla, že existuje třetí díl a já mám doma jenom dva díly. Samozřejmě si dělám legraci, ale jsem ráda, že mám nakonec doma i třetí díl.
Na konci článku se můžete dočíst, který z dílů se mi líbí nejvíc.

Hrob mé sestry - Robert Dugoni

20. května 2016 v 19:20
Krásný podvečer, dneska bylo fakt krásně, akorát toho sluníčka moc nevylezlo. Takhle teplo už snad bude pořád, nechci zimu, která má být zase prý další týden. Dneska jsem po práci dočetla konečně knihu HROB MÉ SESTRY od spisovatele Robert Dugoni, po přečtení jsem usnula na dvě hodinky, což jsem nechtěla, protože musím udělat spoustu věcí, ale únava měla přednost. Teď sedím u počítače a chystám se napsat rovnou recenzi, protože mám knihu v živé paměti.

Knihu jsem chtěla hlavně, protože má na přebalu nápis THRILLER a já thrillery čtu moc ráda. Po přečtení anotace jsem zjistila, že to asi thriller moc nebude. Mrkněte do celého článku, kde najdete anotaci a mojí reakci na ní a také recenzi.

Dvojčata - Saskia Sarginson

8. května 2016 v 9:34
Krásnou neděli přeji. Doufám, že si užíváte, protože já jsem v práci a mám toho až nad hlavu. Včera jsem si dala takovou práci a napsala jsem několik recenzí na knihy, takže se máte na co těšit. Dneska tu mám první recenzi a to na knihu Dvojčata od autorky Saskia Sarginson. (Saskia je moje hodně oblíbené jméno, jednou se tak možná bude jmenovat moje dcera).
Knihu mám z levných knih, znáte ji?

Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku

21. dubna 2016 v 7:18
Dobré ráno, dneska mám volno v práci, protože jedu na veterinu s kočičkou. Vyndají ji stehy, a pak se hodlám flákat doma, budu odpočívat, udělám si nehty, zkouknu filmy atd.. Zkrátka si udělám den pro sebe.
Včera jsem dočetla hodně zajímavou knihu, která nese název KDYŽ HITLER BRAL KOKAIN A STALIN VYLOUPIL BANKU, od spisovatele a historika Giles Milton.
Hned jak jsem ji dočetla, otevřela jsem blog a rozepsala jsem si recenzi, protože mě kniha natolik uchvátila, že jsem chtěla napsat recenzi, co nejdříve.

Jaká kniha je? To si můžete přečíst v celém článku.

Opožděné vzpomínky - Evelina Merová

9. dubna 2016 v 11:31
Dobrý den, venku je zima jako v mrazáku. Půjdu chystat oběd a pak pojedu pryč. Užívejte si víkend, jak jen můžete. :-)

Jelikož jsem včera večer dočetla knihu OPOŽDĚNÉ VZPOMÍNKY od autorky Evelina Merová, tak jsem si řekla, že dneska napíšu recenzi, protože mám příběh v živé paměti.
Pokaždé při čtení knihy si dělám poznámky, abych do recenze napsala vše, co mě zaujalo, tak snad se Vám bude recenze líbit.

Kniha je malinká a má 155 stran. Anotaci i recenzi najdete v celém článku.

Říše snů - Kerby Rosanes

2. dubna 2016 v 13:44
Krásný dobrý den. Byla jsem celé dopoledne pryč a teď jedu zase pryč, takže jsem v rychlosti přidala do recenze ještě jednu fotku, kterou najdete úplně dole v článku.
O jako recenzi se jedná? Ano zase omalovánky, tentokrát Říše snů od autora Kerby Rosanes, které mám opět z www.grada.cz, kde mají plno omalovánek od různých autorů.
Toto jsou jeho druhé omalovánky, první byly pod názvem Proměny zvířat, ale ty bohužel nemám a vůbec nevím, jestli si je pořídím, ale nejspíš asi ne.

Asi si už klepete na hlavu, protože toto jsou moje šesté omalovánky. Nemám šanci je všechny vybarvit, ale ono je těžké odolat novým, když neustále vydávají nové a krásné omalovánky. Vybarvuji vždy navečer, když už mám vše hotové a nemám co dělat. Pustím si film a vybarvuji, je to pro mně opravdu relax. Nevybarvuji každý den, většinou vybarvuji 1-2x týdně, protože nemám vůbec čas a večer už jsem totálně vyčerpaná a hned usnu.

Jaké jsou omalovánky? Mrkněte do celého článku.

Neviditelná zranění - Věra Fojtová

25. března 2016 v 8:20
Pátek je tu a také je tu volno, tak snad máte radost, budete si užívat, odpočívat, lenošit a co já vim, co všechno. Já se budu ještě bohužel léčit.
V úterý jsem dočetla knihu NEVIDITELNÁ ZRANĚNÍ od autorky Věry Fojtové. Hned jak jsem ji dočetla, sepsala jsem recenzi, jenže jsem ji chtěla zveřejnit až o víkendu, ale myslím si, že právě dneska je ta správní doba ji zveřejnit.
Mně se kniha líbila a vrhám se na další knihu, ale ještě nevím jakou, protože mám doma tolik nových knih, že nevím do jaké se pustit jako první.

Sanctum - Madeleine Rouxová

19. března 2016 v 18:45
Krásnou sobotu přeji. Doufám, že se máte dobře, protože já moc ne. Ležím v pelechu a léčím se. Až dopíšu tuto recenzi, vezmu si do ruky knihu a budu číct, musím toho volna využít ke čtení, přes týden moc času nemám.
O jakou recenzi se bude jednat? Nebude to dneska žádná kosmetika, ale kniha. Představím Vám druhý díl Asylum SANCTUM, oba díly napsala spisovatelka Madeleine Rouxová.
První díl se mi vcelku líbil. Líbil se mi i druhý díl? To můžete zjistit v celé recenzi.

Přežil jsem Buchenwald - Lois Gros a Flint Whitlock

26. února 2016 v 21:52
Dobrý večer, zítra budu celý den pryč a v neděli jdu dobrovolně do práce, což je u mně neobvyklé. Nejraději bych byla doma, ale slíbila jsem to kamarádce, tak ji v tom nechci nechat. Snad to uteče a budu, co nejdříve doma. Vy si užívejte volný víkend.
Právě před chvílí jsem dočetla a i dopsala recenzi na knihu PŘEŽIL JSEM BUCHENWALD od Lois Gros a Flint Whitlock. Mám doma tolik knih na čtení, že nevím kterou si vzít jako další.
V celém článku najdete anotaci, recenzi a nějaké ty fotky.

Everest - Robert Birkby

21. února 2016 v 12:54
Krásnou neděli přeji. Mně už je lépe a jsem dokonce pozvaná na rande do kina. Takže si to pořádně užiju a Vy si zatím můžete přečíst mou recenzi na knihu EVEREST - Legendární Scott Fisher a jeho život ve výškách od spisovatele a kamaráda Scotta Robert Birkby.
Já nejsem horolezec a ani se o horolezectví nezajímám, ale život o horolezci Scottu Fisheru mě vcelku zajímal, proto jsem si knihu o něm pořídila.

Omalovánky proti stresu ZVĚŘINEC

12. února 2016 v 10:11
Pááátek je tuuu :-) tak doufám, že máte něco pěkného v plánu, protože já ano. Dneska jsem si vzala v práci po dlouhé době dovolenou, a tak jsem ráno doma uklidila, upekla, vyprala a nafotila pár věcí na recenzi. Ted mám v plánu zkouknout nějaký film a pak pojedu na velký nákup. A večer budu také po dlouhé době něco pít.

Ještě než vypnu počítač, musela jsem dodělat tuto recenzi, kterou jsem chtěla dokončit už včera, ale nebyl čas a hlavně světlo na focení.
Recenze je na další moje nové omalovánky proti stresu, které se jmenují ZVĚŘINEC, tak jako všechny předchozí mám tyto také ze stránky WWW.GRADA.CZ.

Jsou úplně jiné, než ty co mám doma, mrkněte na ně do celého článku.

Poslední nosorožec - Zuzana Beranová

30. ledna 2016 v 16:20
Za chvíli odjíždím a ještě než odjedu, dám Vám sem recenzi na knihu POSLEDNÍ NOSOROŽEC, kterou napsala česká spisovatelka Zuzana Beranová.
Kniha se jí hrozně moc povedla. Je to má první kniha od ní. Určitě si někdy pořídím její předchozí knihu Všechny vůně Afriky. Doufám, že knih napíše více, protože je to výborná spisovatelka.

Celou recenzi i anotaci najdete v celém článku.
 
 

Reklama